Pennut nyt / pentusuunnitelmat

Tulevaisuuden suunnitelmat

Päivitetty 9.5.2021


Huom! Pentukysyntä on ollut koronakeväästä asti suurta ja varmasti ennennäkemätöntä. Tälläkin hetkellä viestejä tulee päivittäin joskus jopa useampi viesti päivässä. En pysty vastaamaan näin suureen pentukysyntään. 

Koska viestejä tulee tällä hetkellä paljon, minun on valitettavasti todettava että tällä hetkellä minulla ei aika riitä vastata ja perehtyä viesteihin, vaikka haluaisinkin. Nyt keskityn lapsipehe- ja koiraperhe -arjen pyörittämiseen ja toivon kaikilta kiinnostuneilta ymmärrystä siihen, että on mahdotonta löytää arjesta aikaa vastata kaikkiin saapuviin yhteydenottoihin. Kiitän kaikkia kiinnostuneita palataan asiaan kun minulla on varmempia pentusuunnitelmia! 

Seuraava pentue

 Lisää tiedotan kun se on ajankohtaista. Alustavan suunnitelman mukaan tälle vuotta saattaa olla yksi pentue, jonka luovutus menisi syksyyn. Juoksut nartulle ovat odotettavissa kesäkuussa.

Tulevasta pentueesta olen harkinnut sijoittavan nartun, jos sopiva koti tulee eteen. Kodilta vaaditaan ahkeruutta turkinhoidollisissa asioissa (kotihoito ja trimmaajalla käyttäminen säännöllisesti), intoa ja aktiivista otetta koiranpidossa (ei pelkäksi sohvan koristeeksi). Aktiivinen harrastaminen ei ole pakko. Mutta esimerkiksi taippareihin olisi hyvä olla motivaatio ja into harjoitella ja osallistua koiran kanssa. Näyttelyissä en vaadi säännöllistä käyttämistä,mutta olisi hyvä että ainakin kerran olisi mahdollisuutta osallistua myös näyttelyyn. Jos etsit itselle aktiivista koirakaveria ja sinulla on aito into ja halu yhteistyöhön, ota rohkeasti yhteyttä :)

MILLAISIA KOTEJA ETSIN PENNUILLENI? 

Etukäteen voin jo kertoa, että kodeiksi tullaan valitsemaan sellaiset, jotka sitoutuvat terveystutkimaan koiransa. Tämä asia ei ole neuvoteltavissa, sillä kasvattieni terveys on minulle tärkeä asia. (vähintään lonkkakuvaus) .Vastuu terveistä rotukoirista on meillä kaikilla, sillä minä kasvattajana en voi tietää kasvattieni todellista terveystilannetta, jos minulla ei ole siitä tutkittua tietoa. Kiitos ymmärryksestä :)

Ajattelin jo tähän listata etukäteen, millaiset kodit pennuille on etsinnässä, jotta oikeat ihmiset löytävät minut. On kaikkien etu, että oikea kasvattaja ja ostaja kohtaa toisensa, niin jatkossakin yhteydenpito on mukavampaa ja joustavaa.

  • Minulle on tärkeää, että henkilö haluaa tehdä viralliset terveystutkimukset ja ymmärtää niiden merkityksen koirayksilön, rodun ja kasvattajan kannalta. Mielestäni koiran terveystutkimuksissa voittaa kaikki. 
  • Aikaisempi koirakokemus katsotaan eduksi. 
  • turkinhoidosta SÄÄNNÖLLISESTI huolehtiminen ja sitoutuminen siihen. Oli koiralla sitten lyhyt tai pitkä turkkimalli, se hoidetaan aina säännöllisesti ja mielellään ammattilaisella. Itse on hyvä opetella toki kotona myös siistimään turkkia.
  • Koiran asema perheessä on mietitty tarkkaan. Onko se tulossa lenkkikaveriksi, vai onko kenties koiran elämän mielekkyyttä mietitty pidemmälle.. Tärkeää on, että koiralle tarjotaan sille mielekästä tekemistä. 
  • Kokkeri yleensä nauttii suuresti, kun pääse ns. käyttämään päätään ja saa työskennellä ihmisen kanssa. En puhu tässä välttämättä tavoittellisesta harrastamisesta verenmaku suussa, vaan koiran näkökannasta katsottuna niin, että sille tarjotaan tekemistä. Oli se sitten uusien temppujen opettelua kotona tai joissain harrastuksissa käyminen jne. 
  • Jos omistajat olisivat innostuneita käymään spanieleiden taipumuskokeissa, se olisi aivan mahtava juttu. Jos koiralla on taipumuksia, taipparit eivät ole vaikea juttu hieman harjoitella ja osallistua niihin. 
  • Sen ymmärtäminen on tärkeää, että vaikka yhdistelmä on tarkkaan mietitty ja vanhemmat terveeksi tutkittu, terveystakuuta pennulle ei ole. Kaikesta huolimatta on mahdollista, että pentu sairastuu joskus johonkin sairauteen. Vaikka yhdistelmän eteen on tehty kaikki voitava, ei voida ennustaa, tuleeko koirasta terve vai sairastuuko se joskus johonkin sairauteen. 
  • Jokainen koira on oma persoona. Toivon, että perheellä on aito halu tutustua oman koiran persoonaan ja hyväksyä se, ettei koira välttämättä mene mihinkään tiettyyn muottiin, mitä etukäteen on suunnitellut. Myös koiran mahdolliset aktiviteetit on hyvä miettiä tulevaisuudessa sen mukaan, mikä on koiralle sitä mukavaa tekemistä ja se aidosti nauttii siitä. Mihinkään tiettyyn harrastukseen en voi luvata koiraa, sillä kukaan ei voi ennustaa, millainen pennusta lopulta kasvaa.

Tässä oli listattuna asioita, jotka ovat minulle tärkeitä asioita, kun mietin pennuille koteja.