Pennut nyt / pentusuunnitelmat

Päivitetty 24.7.2021

Sähköpostien vastaamisessa on iso viive tällä hetkellä. Osalle en ole valitettavasti ehtinyt vastata ollenkaan. Pipsan pennuille on jo muutama koti tiedossa, joten uusia kiinnostuneita ei oikein voi ottaa. Harrastajat ovat etusijalla, mutta pääasia on rakastava koti. 

Ensivuodelle 2022 on suunnitteilla pentueita, ja jonoja pentueille en pidä ollenkaan, enkä ota näistä vielä kyselyitä vastaan. Etsin sopivat kodit sitten, kun sen aika on. Tulevat suunnitelmat päivitetään sivuille, kun se on ajankohtaisempaa.

Tällä hetkellä en voi ottaa vastaan uusia pennuista kiinnostuneita. Pahoitteluni. 

Seuraava pentue

Pipsa (Allway's Peep Show) on astutettu. Pentuja odotetaan syyskuun lopulla.

MILLAISIA KOTEJA ETSIN PENNUILLENI? 

Etukäteen voin jo kertoa, että kodeiksi tullaan valitsemaan sellaiset, jotka sitoutuvat terveystutkimaan koiransa. Tämä asia ei ole neuvoteltavissa, sillä kasvattieni terveys on minulle tärkeä asia. (vähintään lonkkakuvaus) .Vastuu terveistä rotukoirista on meillä kaikilla, sillä minä kasvattajana en voi tietää kasvattieni todellista terveystilannetta, jos minulla ei ole siitä tutkittua tietoa. Kiitos ymmärryksestä :)

Ajattelin jo tähän listata etukäteen, millaiset kodit pennuille on etsinnässä, jotta oikeat ihmiset löytävät minut. On kaikkien etu, että oikea kasvattaja ja ostaja kohtaa toisensa, niin jatkossakin yhteydenpito on mukavampaa ja joustavaa.

 • Minulle on tärkeää, että henkilö haluaa tehdä viralliset terveystutkimukset ja ymmärtää niiden merkityksen koirayksilön, rodun ja kasvattajan kannalta. Mielestäni koiran terveystutkimuksissa voittaa kaikki. 
 • Aikaisempi koirakokemus katsotaan eduksi. 
 • turkinhoidosta SÄÄNNÖLLISESTI huolehtiminen ja sitoutuminen siihen. Oli koiralla sitten lyhyt tai pitkä turkkimalli, se hoidetaan aina säännöllisesti ja mielellään ammattilaisella. Itse on hyvä opetella toki kotona myös siistimään turkkia.
 • Koiran asema perheessä on mietitty tarkkaan. Onko se tulossa lenkkikaveriksi, vai onko kenties koiran elämän mielekkyyttä mietitty pidemmälle.. Tärkeää on, että koiralle tarjotaan sille mielekästä tekemistä. 
 • Kokkeri yleensä nauttii suuresti, kun pääse ns. käyttämään päätään ja saa työskennellä ihmisen kanssa. En puhu tässä välttämättä tavoittellisesta harrastamisesta verenmaku suussa, vaan koiran näkökannasta katsottuna niin, että sille tarjotaan tekemistä. Oli se sitten uusien temppujen opettelua kotona tai joissain harrastuksissa käyminen jne. 
 • Jos omistajat olisivat innostuneita käymään spanieleiden taipumuskokeissa, se olisi aivan mahtava juttu. Jos koiralla on taipumuksia, taipparit eivät ole vaikea juttu hieman harjoitella ja osallistua niihin. 
 • Sen ymmärtäminen on tärkeää, että vaikka yhdistelmä on tarkkaan mietitty ja vanhemmat terveeksi tutkittu, terveystakuuta pennulle ei ole. Kaikesta huolimatta on mahdollista, että pentu sairastuu joskus johonkin sairauteen. Vaikka yhdistelmän eteen on tehty kaikki voitava, ei voida ennustaa, tuleeko koirasta terve vai sairastuuko se joskus johonkin sairauteen. 
 • Jokainen koira on oma persoona. Toivon, että perheellä on aito halu tutustua oman koiran persoonaan ja hyväksyä se, ettei koira välttämättä mene mihinkään tiettyyn muottiin, mitä etukäteen on suunnitellut. Myös koiran mahdolliset aktiviteetit on hyvä miettiä tulevaisuudessa sen mukaan, mikä on koiralle sitä mukavaa tekemistä ja se aidosti nauttii siitä. Mihinkään tiettyyn harrastukseen en voi luvata koiraa, sillä kukaan ei voi ennustaa, millainen pennusta lopulta kasvaa.

Tässä oli listattuna asioita, jotka ovat minulle tärkeitä asioita, kun mietin pennuille koteja.

Pipsan pentue

Pipsa on astutettu. Odotettu syntymäaika on syyskuun lopussa 2021.

Pipsa (Allway's Peep Show) on luonteeltaan reipas ja aktiivinen. Se tykkää tehdä asioita ihmisen kanssa ja sillä on hyvä miellyttämisenhalu. Pipsa on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet. Näyttelyissä Pipsa ei ole montaa kertaa vielä piipahtanut, mutta se tykkää esiintymisestä siellä. Tuloksena ERI SA. Pipsalla on hyvänlaatuinen ja mustaksi koiraksi kohtalaisen niukka turkki (mikä on vain positiivinen asia). 

Pipsalla on aiempi pentue. Teetimme pentueelle 1-vuotis luonnekyselyn, josta saimme kattavat vastaukset pentujen luonteista. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Pipsan ensimmäisen pentueen luonteisiin ja terveyteen tähän mennessä. Pidimme itsellämme yhden pennun, Laikun, joka on osoittautunut kantavansa tämän narttulinjan vahvuuksia itsessään voimakkaasti (vahva luontainen kontaktinhaku ohjaajaan, miellyttämisenhalu, hyvä kyky oppia uusia asioita, hyvä  keskittymiskyky). Odotan innolla tulevia pentuja ja toivon, että ne pääsevä koteihin, missä tarjotaan koiralle hyvä, virikkeellinen ja aktiivinen elämä, jossa koira saa olla koira :) 

Terveys: 

 • Lonkat: A/A
 • Polvet: 0/0
 • Kyynäret: 0/0
 • Selkä : SP0 VA0 LTV0
 • Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, 
 • pra-prcd Clear

Pipsa on astutettu komealla Kroatian tuontiuroksella, Totilla (Della Fiumana City Sliker).

Tottia Soile kuvailee mm. Totilla on hyvä keskittymiskyky ja se osaa myös rauhoittumisen taidon. Se on oppivainen, miellyttämisenhaluinen, erittäin lapsirakas ja kiltti. Totti tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, jonkin verran urosten välistä matchoilua joskus esiintyy. Totti on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet. Näyttelyissä Totti on pärjännyt hyvin, ja se tarvitsee vielä yhden sertin jonka jälkeen valioituisi suomen muotovalioksi.

Terveys:

 • Lonkat: A/A
 • Kyynäret: 0/0
 • Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Yhdistelmästä odotan erityisesti hyvää kokkerin luonnetta. Eli miellyttämisenhaluisia ja oppivaisia pentuja, joilla on hyvä keskittymiskyky, eikä ylilevottomuutta. Molemmat vanhemmat ovat myös läpäisseet spanieleiden taipumuskokeet ja samaa toivon tulevilta pennuilta.