Pennut nyt / pentusuunnitelmat

Päivitetty 19.11.2022

Sähköpostien vastaamisessa on viivettä tällä hetkellä. En pidä jonoja, jokaiselle pennulle valitaan sille sopivin koti.

Seuraava pentue tulee olemaan kirjava. 

(Punaisia pentuja ei suunnitelmissa, näitä kun kysytään paljon, joten kerron tässä että minulle ei ole tulossa punaisia pentuja).  

Seuraava pentue on luultavasti 2023. 

Huom! Luethan Pentu-infon! 

Seuraava pentue

Seuraava pentue on suunnitteilla Mollille (Manaca's All Saint).
Terveys:
  • Lonkat: B/B
  • Kyynäret: 0/0
  • Polvet: 0/0
  • Selkä
  • kalkkeutuneet välilevyt IDD1 (aste 1, lievä), K-luku: K2
  • nikamien epämuotoisuus VA1 (aste 1, lievä), lukumäärä: 1 
  • selän spondyloosi SP0 (puhdas)
  • välimuotoinen lanne-ristinikama LTV1

Silmät

  • ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Lisää tietoa tulosten tulkitsemiseen saa esimerkiksi kennelliiton sivuilta. Selän osalta täältä ja lonkkien osalta täältä.

Näyttelyistä Mollilla on yksi käynti, sillä Molli jäin hieman pienikokoiseksi, joten sen kanssa en ole nähnyt järkeä lähteä aktiivisesti harrastamaan lajia. Näyttelyistä Mollilla on kuitenkin hieno tulos, SERT, ja se oli myös paras narttu 2. Taipparit on myös suoritettuina. Mollilla on erinomainen haku ja se on innokas uimari sekä noutaja. Se tykkää noutaa vedestä oikeastaan mitä vain, oli se sitten vaikka lapsen ajelehtimaan karannut croksi :D 

Molli on kotioloissa hirveän helppo ja jopa huomaamaton koira. Se on suhteellisen rauhallinen ja osaa hyvin rauhoittumisen taidon. Molli on myös kuitenkin rodunomaisesti aktiivinen koira, joka tykkää liikkua ja tehdä asioita ihmisen kanssa. Parhaiten sen voisi sanoa viihtyvän metsälenkillä sekä kesällä uimassa. Molli on myös suhteellisen tunnollinen koira, joka haluaa miellyttää ja tehdä oikein. Molli on hyvin ihmisrakas koira, ja viihtyisi kainalokaverina loputtomiin. Laumassa se tulee erinomaisesti toimeen muiden kanssa, eikä sillä ole taipumusta resurssien vahtimiseen tai aloittamaan koskaan mitään härdelliä. Mollia voisi kuvailla myös sanoilla kiltti ja ystävällinen sekä iloinen. Molli on myös leikkisä ja tykkää leikkiä lauman muiden koirien kanssa.

Mollilla on ollut juoksut viime toukokuussa ja juoksut voi alkaa milloin vain, tai vaikka vasta ensi keväänä, jos juoksut ovat vain kerran vuodessa. Eli aika näyttää, milloin juoksut tulevat. 

Kodeilta vaadin tiettyjä asioita, joista on enemmän pentu- info sivuilta. Ehdoton vaatimus on lupaus viedä koira lonkkakuviin, sen täytettyä 1-vuotta. Plussaa tietysti se, jos on valmis samalla kuvaamaan myös luustoa laajemminkin, sillä mitä enemmän terveystietoja minulla on kasvateistani, sen parempi. 

Kokkerin turkinhoitoon tulee perehtyä etukäteen ja oikeasti valmistautua siihen, että turkkia tulee hoitaa suhteellisen säännöllisesti (vaikka koristekarvat olisivat lyhyessä mallissa).

Kokkeri on iloinen, kun se pääsee ulkoilemaan metsässä, saa olla mukana perheen touhuissa ja kun sille on opetettu perustottelevaisuus. Kokkeri on myös suht energinen koira, joten sen kanssa olisi hyvä innostua puuhailemaan jotain, jos ei aktiivinen harrastaminen ole tavoite. Esimerkiksi temppujen opettelu, älypelit, hajutyöskentely, ruualla aktivoiminen, monipuolinen liikunta jne. 

Viime pentueestani jokainen pentu kävi myös smartDOG pentutestin, joten arvostaisin todella, jos perhe innostuisi viemään koiraansa tähän testiin.  Se antaisi minulle faktatietoa kasvattajana, kuinka olen onnistunut kasvatustyössäni tiettyjen luonneominaisuuksien suhteen. Lisää ajatuksia smartDOg testistä on mm. tämän sivun blogissa.

Pentueeseen odotan syntyväksi kirjavia pentuja. Uroksen julkistan hieman myöhemmin. 

Tällä hetkellä en oikein voi ottaa vielä vastaan yhteydenottoja, sillä arki on kiireistä lapsi ja koiraperhe arkea ja viestejä tulee paljon. Mutta helpoiten mieleen jää, kun vastaa jo ensimmäisessä viestissä vaikka lyhyehkösti sivuillani oleviin kysymyksiin. Sähköpostista näen sitten aikanaan, onko sopivia kotiehdokkaita laittanut minulle jo aiemmin viestiä. Kiitos ymmärryksestä!