Pennut nyt / pentusuunnitelmat

Päivitetty 1.5.2023

En pidä jonoja, jokaiselle pennulle valitaan sille sopivin koti. 

HUOM päivitys 1.5.2023

Tällä hetkellä pentukysyntä on niin suurta, etten voi ottaa vastaan enempää pentukyselyitä. Arki on kiireistä, joten en ehdi vastaamaan kaikille pennuista kiinnostuneille. Kiinnostuneet voivat jäädä seurailemaan kotisivujani tai instaa. Mollin juoksut on nyt alkanut. Nyt katsotaan rauhassa, miten astutus sujuu ja onko Molli kantava sen jälkeen. Kiitos ymmärryksestä!

Seuraava pentue tulee olemaan kirjava. 

(Punaisia pentuja ei suunnitelmissa, näitä kun kysytään paljon, joten kerron tässä että minulle ei ole tulossa punaisia pentuja).  

Seuraava pentue 2023 kesä. 

Huom! Luethan Pentu-infon! ja Lisä- infon, ja vastaa siellä esitettyihin kysymyksiin sähköpostilla. Valitsen kenen kanssa jatkan keskustelua, näiden vastausten perusteella.

Seuraava pentue

Seuraava pentue on suunnitteilla Mollille (Manaca's All Saint). Molli on astutettu onnistuneesti. Pentujen laskettu aika on kesä-heinäkuun vaihteessa
Terveys:
 • Lonkat: B/B
 • Kyynäret: 0/0
 • Polvet: 0/0
 • Selkä
 • kalkkeutuneet välilevyt IDD1 (aste 1, lievä), K-luku: K2
 • nikamien epämuotoisuus VA1 (aste 1, lievä), lukumäärä: 1 
 • selän spondyloosi SP0 (puhdas)
 • välimuotoinen lanne-ristinikama LTV1

Silmät

 • ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Lisää tietoa tulosten tulkitsemiseen saa esimerkiksi kennelliiton sivuilta. Selän osalta täältä ja lonkkien osalta täältä.

Näyttelyistä Mollilla on yksi käynti nuorena, sillä Molli jäin hieman pienikokoiseksi, joten sen kanssa en ole nähnyt järkeä lähteä aktiivisesti harrastamaan lajia. Näyttelyistä Mollilla on kuitenkin hieno tulos, SERT, ja se oli myös paras narttu 2. Mollilla on myös toinen näyttelykäynti nyt aikuisena, tältä vuodelta Kajaanin kaikkien rotujen näyttelystä, missä se oli todella hienosti paras narttu 4 ja sai toisen SERTinsä!! eli Molli on nyt sertiä vaille valio.. :) 

Taipparit on myös suoritettuina. Mollilla on erinomainen haku ja se on innokas uimari sekä noutaja. Se tykkää noutaa vedestä oikeastaan mitä vain, oli se sitten vaikka lapsen ajelehtimaan karannut croksi :D 

Molli on kotioloissa hirveän helppo ja jopa huomaamaton koira. Se on suhteellisen rauhallinen ja osaa hyvin rauhoittumisen taidon. Molli on myös kuitenkin rodunomaisesti aktiivinen koira, joka tykkää liikkua ja tehdä asioita ihmisen kanssa. Parhaiten sen voisi sanoa viihtyvän metsälenkillä sekä kesällä uimassa. Molli rakastaa uimista. Se viihtyisi järvessä varmaan koko kesän, jos saisi itse päättää. Se tykkää myös noutaa, ja kestää lukemattomia toistoja noutamisessa. Molli on myös suhteellisen tunnollinen koira, joka haluaa miellyttää ja tehdä oikein. Molli on hyvin ihmisrakas koira, ja viihtyisi kainalokaverina loputtomiin. Laumassa se tulee erinomaisesti toimeen muiden kanssa, eikä sillä ole taipumusta resurssien vahtimiseen tai aloittamaan koskaan mitään härdelliä. Mollia voisi kuvailla myös sanoilla kiltti ja ystävällinen sekä iloinen. Molli on myös leikkisä ja tykkää leikkiä lauman muiden koirien kanssa. Se tykkää myös tosi paljon meidän perheen lapsista.

Mollilta löytyy myös tiettyä ohjaajapehmeyttä. Se näkyy, esim. jälkityöskentelyssä, kun Molli on ohjaajaan liinalla yhteydessä, se ottaa helposti ohjaajan liikkeistä painetta. Kun taas Molli tekee hakua, tai noutotehtäviä, jolloin se on mielipuuhassaan, eikä hihnalla tai liinalla kiinni, ei ohjaajapehmeys näy paineistumisena. Mollia on helppo ohjata, sillä se haluaa miellyttää ja reagoi ohjaajan sanomisiin nopeasti.

Kävimme smartDOG testeissä ja tulokset olivat hyvin Mollin näköiset. Se on sosiaalisilta taidoiltaan vieraita ihmisiä kohtaan avoin. Uutta tilaa se tutki kävellen ja nuuskien sitä. Erityisen hienoa testissä oli, että se paljasti että Mollilla on erinomainen itsehillintä ja impulssikontrolli. Tämä tuli esiin niin sylinteritestissä, että V-aidassa. Mollilla oli myös hyvä motivaatio koko testin ajan. Mahdottomassa tehtävässä tuli myös esiin Mollin hyvä motivaatio, eikä se hylännyt tehtävää, ja siinä Mollilla oli käytössä sekä ihmisen apuun tukeutuva ongelmanratkaisustrategia, että itsenäinen ongelmanratkaisustrategia. Testissä mitattiin myös leikkihalukkuutta, ja Molli innostui leikkimään karvaisella lelulla testaajan kanssa.

Testissä oli myös "mörkö"testi. Eli koiralle outoon objektiin tutustuminen, jossa mitataan koiran arkuus-rohkeus akselia. Molli sai tästä kaikista parhaan tuloksen eli : koira menee nopeasti ja itsenäisesti ennen omistajaa tutustumaan objektiin (11sekunnissa). Tämä testi on monelle koiralle tosi vaikea, joten olin erityisen onnellinen, että tämä testiosuus sujui parhaalla mahdollisella tavalla! Lisää smartDOG testin tulkinnasta löytyy kotisivun blogista.

Kodeilta vaadin tiettyjä asioita, joista on enemmän pentu- info sivuilta. Ehdoton vaatimus on lupaus viedä koira lonkkakuviin, sen täytettyä 1-vuotta. Plussaa tietysti se, jos on valmis samalla kuvaamaan myös luustoa laajemminkin, sillä mitä enemmän terveystietoja minulla on kasvateistani, sen parempi. 

Kokkerin turkinhoitoon tulee perehtyä etukäteen ja oikeasti valmistautua siihen, että turkkia tulee hoitaa suhteellisen säännöllisesti (vaikka koristekarvat olisivat lyhyessä mallissa).

Kokkeri on iloinen, kun se pääsee ulkoilemaan metsässä, saa olla mukana perheen touhuissa ja kun sille on opetettu perustottelevaisuus. Kokkeri on myös suht energinen koira, joten sen kanssa olisi hyvä innostua puuhailemaan jotain, jos ei aktiivinen harrastaminen ole tavoite. Esimerkiksi temppujen opettelu, älypelit, hajutyöskentely, ruualla aktivoiminen, monipuolinen liikunta jne. 

Yhteydenotot sähköpostilla ja helpoiten mieleen jää, kun vastaa jo ensimmäisessä viestissä vaikka lyhyehkösti sivuillani oleviin kysymyksiin. Sähköpostista näen sitten aikanaan, onko sopivia kotiehdokkaita laittanut minulle jo aiemmin viestiä. Luen kaikki minulle saapuneet viestit ja pyrin myös vastaamaan niihin. Joskus kuitenkin lapsiperhe arki vie niin paljon aikaa, että huomaan taas pari viikkoa hurahtaneen, enkä ole ehtinyt vastaamaan. Silloin en välttämättä ehdi vastata ihan jokaiselle, sillä sähköposteja kertyy niin paljon. Jos et ole saanut vastausta, voit ottaa minuun uudelleen yhteyttä. 

FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA JV-16 TLNW-22 LVV22 

TRIPLET BY DESIGN "Linus"

Terveys ja kokeet: 

 • Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
 • Lonkat: A/A
 • Polvet: 0/0
 • Kyynäret:0/0
 • Selkä: SP0, VA0, LTV0 (kuvissa ei näkyvillä kalkkeumia, selkä on kuvattu ilman välipalakuvia, aikana kun IDD ei lausuttu vielä kokkereille virallisesti)
 • Spanieleiden taipumuskokeet: SPA1
 • Luonnetesti: 99
 • Mejä: 2x AVO1 palkinto, VOI0

Linuksen oma sisaruskatras

Linuksen suku on hyvin laajasti terveystutkittu, ja myös muuta dataa on saatavilla hyvin kiitettävä määrä!  Linuksen omista sisaruksista, on kaikilta tutkittu, lonkat, kyynäret, polvet ja silmät. Linuksen lisäksi, myös neljältä muulta sisarukselta on tutkittu selkä. Linuksen sisaruskatraasta taipparit ovat läpäisseet 6/8 pentua ja luonnetestattuja on 7/8. Näyttelyissä on käynyt kaikki pennuista, tuloksin C.I.E, 4x FI MVA, C.I.B, 2x SERT. Mejässä on kisannut 5/8 pennusta. Tarkemmat tulokset näkee jalostusnetistä! 

Linuksen aikaisempi pentue

Linuksen aikaisempaan pentueeseen kuuluu kuusi pentua. Näistä on kaikki lonkka- ja kyynärkuvattu sekä silmätarkistettu. Taippariin on osallistunut ja ne läpäissyt neljä pentua. Kaksi pennuista on harrastanut mejää ja saavuttanut Suomen jäljestämisvalion arvon. Neljä pentua on myös osallistunut näyttelyyn, joista kahdella on SERT.

Alla kuvia Linuksesta. Kaikki kuvat omistaa Susanna Sinisaari- Kaislo. Huomaathan, että saat kuvat suurennettua, kun klikkaat niistä!

Täydennän sivua Linuksen osalta vielä myöhemmin lisää! :)