Lisä-info

Ihan ensiksi toivon sinun olevan minuun yhteydessä sähköpostilla. Toivon, että sähköpostissasi vastaisit alla esitettyihin kysymyksiin. Ensimmäinen yhteydenotto sähköpostilla on minulle sopiva, sillä silloin on helpompi rauhassa keskittyä lukemaan ja tutustumaan tulevaan perheeseen. Lisäksi voin myös myöhemmin palata viestiin uudelleen tarkistamaan asioita. Haluaisin että viestissä kerrotaan ainakin seuraavat asiat:

1. Nimi, paikkakunta, asuinmuoto

2. Onko rotuun tutustuttu (cockerspanielit RY:n sivut, turkinhoito jne.), voit kertoa myös, jos rotu on sinulle ennestään tuttu

3. Mihin tarkoitukseen koiraa on etsimässä (esim. kotikoira vai jokin tavoitteellisempi harrastaminen jos koirasta siihen näyttäisi olevan), uros vai narttupentu, onko värillä väliä (huom. pelkän värin perusteella en ota varauksia).

  • Ensisijaisesti toivon, että kodilla olisi jokin harrastus tai käyttötarkoitus koiraa varten. Kokkeri on yleensä aktiivinen ja energinen koira, joka kaipaa tekemistä. 
  • Oletko kiinnostunut spanieleiden taipumuskokeista?
  • Miten turkinhoito aiotaan hoitaa?
  • Huom! Tulevaisuudessa kasvatustoimintani pääpaino on kirjavissa kokkereissa. Yksivärisiä pentueita ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

4. Aikaisemmat koirakokemukset lyhyesti, sekä miten elämä aiempien koirien kanssa on sujunut. Onko aiempia koiria terveystutkittu ja onko koiran kanssa harrastettu jotain?

5. Onko valmis terveystutkimaan koiransa pian sen täytettyä 1-vuoden.

  • Koiran terveystutkiminen on nykyaikaa ja koiran hyvinvoinnista huolehtimista. Terveystutkimuksista (vähintään lonkat, mutta toki aina hyvä jos on valmis ottamaan kaikki luustokuvat) hyötyvät kaikki (koira, kasvattaja, omistaja ja rodun muut harrastajat). Jos ajatus koirien terveystutkimuksista kanssani ei kohtaa, en ole sinulle oikea kasvattaja. 
  • Yleensä kasvatinomistajat ottavat koiralta luustokuvat, eli lonkat, kyynäret ja nykyään myös laajat selkäkuvat. Tämän lisäksi olisi hyvä suorittaa polvitutkimus.
  • Linkki juttuun, miksi terveystutkiminen on niin tärkeää LINKKI

Ennen pentujen syntymää voi olla jo jonkin verran yhteydessä mahdollisia tulevia pentuja koskien. Moni asia on kuitenkin hyvin epävarmaa aina pentujen syntymään saakka. Kun pennut syntyvät, katson myös useamman viikon ajan pentujen kehitystä ja kasvua, ennen kuin alan katsomaan, onko pennuista kiinnostuneiden joukossa heille sopiva pentu. Jos pennuista otetaan varausmaksu, siitä sovitaan aina erikseen.  Pentuja ei voi varata ennen tätä, enkä pidä ns. jonoa. Jokaiselle pennulle etsitään sille sopiva koti. 

6. Olisitko valmis meneään koirasi kanssa SmartDOG testiin? lisätietoja: https://smartdog.fi/ tai yle areenasta ohjelma: ymmärrä koiraasi.

  • Smart Dog testit perustuvat tieteellisesti tutkittuihin menetelmiin ja mittaavat koiran perinnöllisiä ominaisuuksia. Tämä on kasvattajalle ihan mahtava työkalu, jolla voi vaikuttaa omien kasvattiensa luonteeseen. Jotta kasvattajana voin tehdä näin, minun täytyy ensin saada tietoa, millaisia omianaisuuksia kasvateillani on. 

Huom!: Joskus harvoin voi eläinlääkärin tarkistuksessa ilmetä jotain, jolloin varaajan kanssa katsotaan tilanteen mukaan miten toimitaan ja varaus on mahdollista perua (varausrahan saa silloin takaisin). Harvoin pentuja myös voi vielä menehtyä johonkin vikaan tai sairauteen, jota ei ollut vielä ilmennyt varausrahaa maksettaessa. Tällöin myös varausraha palautetaan. Onneksi näin ei usein käy. Tämä siinä tapauksessa, että olemme sopineet varausrahan maksamisesta. Aina en ota varausmaksua. Vain varausmaksun maksamalla, kauppa on sitova. Muussa tapauksessa kauppa syntyy vasta pennun haku hetkellä.

Ostaja voi pentua hakiessa olla ostamatta pennun, jos pentu ei ole luvatun tai kuvatunlainen. Pentuja ei ole pakollista tulla katsomaan etukäteen, joten pyrin aina laittamaan pennuista videonpätkiä, kuvia ja kuulumisia. Mutta jos pennun haku hetkellä vielä ostajasta alkaa syystä taikka toisesta tuntumaan, että kasvattajan sinulle valitsema pentu ei ole juuri se minun pentuni,  kauppaa ei ole pakko tehdä. Myös minä tässä vaiheessa hyväksyn / olen hyväksymättä ostajan, jos emme ole aiemmin tavanneet.  Tavoitteena on se, että oikea pentu päätyy oikeaan kotiin. Minä valitsen ostajalle, sen sopivimman pennun pentueesta.